Jaap van Rijswijk is onafhankelijk adviseur voor mens- en organisatieontwikkeling. In deze rol hielp hij leiders binnen het bedrijfsleven bij strategiebepaling en het omgaan met complexe vraagstukken. Hierbij gebruikte hij de filosofie van de vrijheid. Daarnaast is hij bezig met het opzetten van studiegroepen over de filosofie van de vrijheid.

Zie: www.jaapvanrijswijk.nl

2 comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  • Steiner heeft het in het voorwoord van zijn boek op zijn altijd heldere wijze over de zoektocht naar de beantwoording van de vraag of de mens een vrije WIL heeft en of je een basis kunt vinden om met zekerheid het antwoord te vinden. (zie het voorwoord van het boek,)
    Dus mijn vraag is even: waarom er voor de zoektocht naar de GEEST is gekozen als titel. Ik ga alles nog beluisteren en bekijken!

    • Goeie vraag. De titel ‘Zoektocht naar de vrije Wil’ was wellicht beter geweest. Maar we vonden ‘geest’ beter klinken. Ook merk ik dat hoe meer ik het boek ga begrijpen, hoe interessanter het wordt, maar ook lastiger. Met meer nuance. We zijn best roekeloos begonnen maar hebben er nog evenveel plezier in.